Doç. Dr. Sakine IŞIK, 2006 yılında İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden beşincilikle mezun olarak Tıp Doktorluğu ve 2011 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlığı eğitimlerini tamamladı. Yan Dal Uzmanlık Sınavı’nda Türkiye derecesi yaparak Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Alerji ve İmmunoloji Bilim Dalı’ında yan dal eğitimi aldı.
Yan dal eğitimi sırasında iki ayrı TUBİTAK projesinde yönetici ve yardımcı araştırmacı görevlerinde bulundu. Obliteratif bronşit modeli oluşturduğu deney hayvanlarında kök hücre tedavisinin etkinliğini araştırdığı TUBİTAK projesi ile 2014 yılında düzenlenen 40. Türk Hematoloji Kongresinde “Genç Araştırmacı“ ödülüne layık görüldü. 2015 yılında İspanya da Avrupa Alerji ve Klinik İmmunoloji Derneği (EAACI) tarafından düzenlenen Board sınavını kazandı. Mayıs 2018’de Avrupa Alerji ve Klinik İmmunoloji Derneği’nden Avrupa Çocuk Alerji Uzmanı standartlarına uygun olduğuna dair diploma aldı. Temmuz 2018’de Doçentlik ünvanını almaya hak kazandı.
Devlet hizmeti yükümlülüğü nedeniyle Şanlıurfa İpekyolu Kadın Doğum Hastanesinde Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı, Van İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve daha sonra İstanbul Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesinde Çocuk Alerji ve İmmunoloji uzmanı olarak görev yaptı.
Çocuk alerji hastalıkları konusunda yaptığı çok sayıda klinik ve deneysel çalışması çeşitli uluslararası ve ulusal dergiler de ve kongrelerde sunuldu. Tüm dünyadan Alerji ve İmmunoloji konusunda uzman hekimlerin katılımı ile yazılan ve 2019 yılında basılan “Pediatric Allergy (Çocuk Alerjisi)” kitabının iki bölümünü ülkemizi temsilen yazdı.
Bilimsel Kuruluşlara Üyelikler
1- Avrupa Alerji ve Klinik İmmunoloji Derneği ( EAACI)
2- Ulusal Alerji ve Klinik İmmunoloji Derneği (AİD)
3- Çocuk Alerji ve Astım Akademisi Derneği ( ÇAAAD)
4- Pediatri Uzmanlık Akademisi Derneği (PUADER)
5- Türk Toraks Derneği
Bilimsel çalışmalarına verilen ödüller
1- 40. Ulusal Hematoloji Kongresi, Türk Hematoloji Derneği, Genç Araştırmacı Ödülü.
Işık S, Uzuner N, Karaman M, Karaman Ö, Kıray M, Kozanoğlu İ, Bağrıyanık HA, Arıkan-Ayyıldız Z,Kartal –Yandım M, Baran Y. Deneysel olarak oluşturulan bronşiolitis obliterans tedavisinde mezenkimal kök hücre’nin yeri.
2- 9. Ulusal Çocuk Alerji ve Astım Kongresi, Poster alanın da birincilik ödülü.
Işık S, Karaman M, Baran Y, Kıray M, Çağlayan-Sözmen Ş, Adan-Gökbulut A, Karaman Ö, Uzuner N. Alerjik rinit modeli oluşturulan farelerde mezenkimal kök hücrelerin akciğer ve nazal histopatoloji ve sitokin düzeyleri üzerine etkisi.
3- XX. Ulusal Alerji & Klinik İmmunoloji Kongresi, “Astım-3 ” kategorisinde sunulan posterler arasından birincilik ödülü. Çağlayan-Sözmen Ş, Karaman M, Çilaker S, Işık S, Bağrıyanık A, Arıkan-Ayyıldız Z, Uzuner N, Anal Ö, Karaman Ö. Deneysel astım tedavisinde quercetin’in yeri.
4- European Academy of Allergy and Clinical Immunology Congress, 2014. Çağlayan-Sözmen Ş, Karaman M, Çilaker S, Işık S, Bağrıyanık A, Arıkan-Ayyıldız Z, Uzuner N, Anal Ö, Karaman Ö. Quercetin theraphy in experimental asthma.
5- 6. Marmara Pediatri Kongresi, Poster Bildiri İkincilik Ödülü. Kasap N, Işık S, Kıykım A, Nain E, Kocamış B, Bilgiç S, Yücelten AD, Karakoç E,Özen A, Barış S. Ağır AD ve HIES ayrımında klinik ve laboratuvar belirteçler nelerdir?